SOMERO SOIKOON 2017
Kevyen musiikin sävellys- ja sanoituskilpailu
Rauli Badding Somerjoen ja Unto Monosen hengessä

Kilpailun säännöt ja ohjeet

Sävellys- ja sanoituskilpailun tarkoitus
Illan Varjoon Himmeään ry omistaa Somero Soikoon 2017 sävellys- ja sanoituskilpailun somerolaisille musiikin legendoille Rauli Badding Somerjoelle ja Unto Monoselle.
Sävellys- ja sanoituskilpailu sai tapahtuman alusta lähtien suuren suosion. Monet Somero Soikoon – sävellys- ja sanoituskilpailun voittokappaleista ovat päässeet Suomen huippusolistien levyille (mm. Marko Maunukselan, Suvi Teräsniskan ja Jari Sillanpään).
Kilpailun tarkoituksena on kotimaisen kevyen musiikin arvostuksen lisääminen. Haluamme myös tarjota suomalaisille säveltäjille ja sanoittajille merkittävän kilpailufoorumin, joka innostaa heitä luomaan uusia, mieleenpainuvia kappaleita kuulijoiden ja artistien iloksi.

Sävellys- ja sanoituskilpailun arvostelukriteerit
Somero Soikoon 2017 – sävellys- ja sanoituskilpailussa etsitään sävelmänä ja tekstinä yhdessä toimivaa uutta kappaletta. Vaikka kilpailu onkin nimetty Rauli Badding Somerjoen ja Unto Monosen sävellyskilpailuksi, ei kappaleiden tarvitse olla rockeja tai tangoja. Kilpailu antaa tekijöille mahdollisuuden käsitellä kotimaista musiikkia laajasti; kaikki kevyen musiikin lajit ovat vapaita käytettäviksi.


Kilpailu on kaikille lauluntekijöille avoin kevyen musiikin sävellys- ja sanoituskilpailu. Ainoastaan kilpailun tuomariston jäsenet eivät saa osallistua kilpailuun.


Kilpailuun osallistumisesta ilmoitetaan lehdissä ja/tai muissa tiedotteissa.


Sävellysten ja sanoitusten on oltava ennen julkaisemattomia (Poissulkevia tekijöitä ovat mm. julkaisu äänitteenä tallenteella, internetissä, TV:ssä, radiossa tms., esittäminen julkisessa tilaisuudessa tai nuottijulkaisu).


Kilpailukappaleen tekstin aihe on avoin, mutta sen tulee olla suomenkielinen.


Kilpailukappaleen enimmäiskesto on neljä (4) minuuttia.


Kilpailuun voi osallistua useammallakin kappaleella. Jokainen kappale tulee olla omalla tallenteellaan.


Kilpailuun osallistuvia kappaleita ei saa esittää missään julkisesti eikä tekstejä tai nuotteja julkistaa ennen la 2.9.2017.


Kilpailuun osallistuva kappale ei saa olla sijoittunut kolmen (3) parhaan joukkoon missään kansallisessa tai kansainvälisessä sävellys- ja/tai sanoituskilpailussa. Tekijä saa halutessaan ilmoittaa kyseisen kappaleen myös toiseen vastaavaan kilpailuun, mutta mikäli kappale sijoittuu siinä kolmen parhaimmistoon ennen ma 28.8.2017, on tekijä/tekijät velvollisia ilmoittamaan siitä Somero Soikoon sävellys- ja sanoituskilpailun järjestäjälle (yhteystiedot sääntöjen alareunassa).


Kilpailun järjestäjän nimeämä tuomaristo valitsee tallenteiden perusteella 6 kappaletta finaaliin. Sävellys- ja sanoituskilpailun finaali käydään Somero Soikoon 2015 -finaalikonsertissa 2.9.2017 Somerolla.

10§
Voittajakappale palkitaan 1 000 eurolla. Toiseksi tullut kappale saa 400 e ja kolmanneksi sijoittunut 200 e. Tekijät jakavat palkinnon keskenään. Palkinnot luovutetaan 2.9.2017 Somero Soikoon -finaalikonsertissa.

11§
Finaalikonsertissa valitaan lisäksi äänestyksellä yleisön suosikki, joka palkitaan kunniamaininnalla.
12§
Kilpailuun osallistuminen:
1. Tallenna kappale laulettuna ja säestettynä CD:lle.
2. Liitä mukaan kappaleen sanat A4-paperilla.
3. Joka kappaleen mukana tulee olla yhteystiedot erillisellä A4-paperilla, joka sisältää tekijöiden nimet, osoitteet ja puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet.

HUOM! Tekijätiedot AINOASTAAN erilliselle paperille, ei sanoituksen tai tallenteen yhteyteen.

Nimimerkkejä ei saa käyttää. Tekijätietoja ei saa sulkea erilliseen kuoreen. Kappaleet numeroidaan, eikä tuomaristo saa tietää tekijöiden nimiä ennen päätöstään. Samaan postituskuoreen voi laittaa useamman kilpailutallenteen + jokaisen tallenteen mukaan sanat ja yhteystiedot. Älä teippaa tai muuten sulje postituskuoren sisällä olevia kuoria tai levyjä.

Kilpailukappale tallenteella, sen sanat sekä yhteystiedot on lähetettävä samassa kuoressa
osoitteeseen:

Illan Varjoon Himmeään ry
PL 41
31401 SOMERO

kuoreen tunnus:
Somero Soikoon

Lähetyksen tulee olla PERILLÄ pe 30.6.2017 klo 15 mennessä.

13§
Kilpailussa finaaliin päässeiden kappaleiden tekijöille ilmoitetaan jatkoon pääsystä sähköpostitse, kirjeitse tai puhelimitse su 6.8. mennessä.  Kuuden parhaan kappaleen lista julkaistaan tapahtuman kotisivulla pe 11.8.2017.

14§
Finaalikappaleet esittää järjestäjän valitsemat solistit. Finaalikappaleen nuotit (vähintään muodossa melodia, soinnut ja sanat) on toimitettava esitystä varten heti pyydettäessä järjestäjän antamaan osoitteeseen.

15§
Kilpailun järjestäjä ei palauta kilpailumateriaalia, eikä korvaa minkäänlaisia kilpailuun osallistumisesta aiheutuvia kuluja. Karsiutuneista kappaleista ei anneta palautetta. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja tapahtumasta ja kilpailusta:

Niina Alitalo
050 320 9508
niina.alitalo@gmail.com